Sajtóközlemény

Telemedicinális porttal integrált terápiás és prevenciós eljárások fejlesztése

2023.05.10.

Az "Adware Research" Fejlesztő és Kft. konzoricumi megállapodás keretében a MEDIX Orvosi Szolgáltató és Tanácsadó Kft-vel együttműködésben megkezdte az „Intelligens technológiai alapon biológiai hatásosság méréssel integrált terápiás és prevenciós készülék fejlesztése szöveti oxygenizáció és a regeneráció javítása céljára” című kutatás- fejlesztési projekt masodik fázisát.

A fejlesztés célja olyan telemedicinális-portal és terápiás egység együttműködésének fejlesztése, amely a betegek klinikai paramétereiben és egészégnyereségben mérhető állapotváltozásait utánköveti a komplex rehabilitció, beleértve a mágnes-terápia és a transdermalis szöveti nitrogénoxid rendszer aktiválásnak szinergikus hatásai révén képes a szöveti oxigenizációt és a mikrokeringést javítani. A projekt eredményei - véleményünk szerint, - lehetővé teszi az egyénre szabott rehabilitációs célra optimalizált, illetve más betegségcsoportok tekintetében is a prevenciós célra való kiterjesztést és az egészségmegőrzést.

A MEDIX Kft. az akadémia kitataócsoportokkal együttműködve több éve kutatja a mátrai széndioxid gyógygázfürdők használata során tapasztalt egészségállapot változást és a feltételezett szöveti oxigenizáció-változás hatását. A jelen projekt olyan fejlesztését valósít meg, amellyel a rehabilitáció és fizioterápia kiegészítő kezeléseit lehet megvalósítani a transdermalis széndioxid és a mágneses terápiával, ami az érrendszeri betegségek, így a magas vérnyomás, a cukorbetegség érszövődményei, továbbá a keringés okozta fekélyes és más különböző reumatológiai betegségek esetén érhet el komoly terápiás eredményt.

A fenti projekthez kapcsolódó célkitűzések igazolása klinikai kutatás eredményeinek szisztematikus elemzése során valósul meg, amely terület szorosan kapcsolódik a konzorciumvezető Adware Research Kft. tevékenységéhez. A MEDIX Orvosi Szolgáltató és Tanácsadó Kft a fejlesztés klnikai részének megvalósításában vállal szerepet ami a „GINOP_PLUSZ-211-21-2022-00017” kódszámmal a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg és összesen 157.54 millió forint európai uniós társfinanszirozásos támogatás segítségével.

A fejlesztésnek köszönhetően a konzorciumon együttesen 24 darab munkahelyet tud megőrizni.

Megvalósulás helyszínei: 8230 Balatonfüred, Völgy u. 41. és 5700 Gyula, Híd u. 4.

A projektről bővebb információt a https://adwareresearch.com illetve a https://medixcro.com oldalon olvashatnak.

Kutatásvezető
Dr. Tóth E Béla ügyvezető
Email: medix@medix.hu
Tel: 06-20-9429916

További információ kérhető:
Dr. Papp Zsuzsa, sajtóreferens
Email: zsuzsa.papp@adawareresearch.com
Tel: +36 20 9425 628