Sajtóközlemény

Integrált terápiás és prevenciós készülék fejlesztése szöveti oxygenizáció és a regeneráció javítása céljára

2022.05.05.

Az "Adware Research" Fejlesztő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság konzoricumi megállapodás keretében a MEDIX Orvosi Szolgáltató és Tanácsadó Kft-vel együttműködésben megkezdte az „Intelligens technológiai alapon biológiai hatásosság méréssel integrált terápiás és prevenciós készülék fejlesztése szöveti oxygenizáció és a regeneráció javítása céljára” című kutatás- fejlesztési projektjét.
A fejlesztés célja az olyan telemedicinális-porttal integrált rendszer fejlesztése, amely intenzitás modulált mágnes-terápia és a szöveti nitrogénoxid rendszer aktiválásnak szinergikus hatásai révén képes a szöveti oxigenizációt és a mikrokeringést javítani. A projekt eredményei - véleményünk szerint, - lehetővé teszi az egyénre szabott rehabilitációs célra optimalizált, illetve más betegségcsoportok tekintetében is a prevenciós célra való kiterjesztést és az egészségmegőrzést. A fejlesztés a „GINOP_PLUSZ-211-21-2022-00017” kódszámmal a Széchenyi Terv Plusz program keretében Balatonfüreden és Gyulán valósul meg.
Elnyert támogatás összege a konzorciumi partnerek esetében együttesen több mint 157 millió Ft. A kutatás-fejlesztési együttműködési projekt várható befejezése 2025.

Kutatásvezető
Dr. Tóth E Béla ügyvezető
Email: medix@medix.hu
Tel: 06-20-9429916

További információ kérhető:
Dr. Papp Zsuzsa, sajtóreferens
Email: zsuzsa.papp@adawareresearch.com
Tel: +36 20 9425 628