Sajtóközlemény

Integrált terápiás és prevenciós készülék fejlesztése szöveti oxygenizáció javítása céljából

2023.05.19.

A MEDIX Orvosi Szolgáltató és Tanácsadó Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 157,55 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt keretében az egyéb természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés tevékenységhez kapcsolódó kutatás-fejlesztés fog megvalósulni, amely által hatékonyabb eljárásban tudnak részesülni a páciensek. A projekt Széchenyi Terv Plusz program, GINOP_PLUSZ-2.1.1-21 – Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése című program keretében valósul meg.

A projekt konzorciumi formában, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, amelynek kezdő dátuma 2022.04.01., tervezett befejezése pedig 2025.03.31. A társaság a kutatás-fejlesztést az 5700 Gyula, Híd utca 4. szám alatt fogja megvalósítani.

Az elnyert 157,55 millió forint európai uniós támogatás segítségével a vállalkozás egy „AngioSmart” rendszer fejlesztését valósítja meg konzorciumi partnerével, az "Adware Research" Fejlesztő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társasággal. A cégnél a projekt elemei között tudhatóak a megvalósítással összefüggésben felmerülő bérköltségek, anyagköltségek, továbbá alvállalkozói költségek. A társaság tevékenységével összefüggésben valósul meg jelen kutatás-fejlesztés, amelynek eredményeképpen egy új, innovatív megoldás fog létrejönni.

A kutatás-fejlesztés célja az „AngioSmart” rendszer kifejlesztése, amely alkalmasnak fog bizonyulni a sérült, vagy károsodott szöveti mikrokeringést javítani. A fenti cél lehetővé teszi egyrészt az egyénre szabott, az adott klinikai állapotra és a rehabilitációs célra optimalizált, illetve a prevenciós célra való alkalmazást.
A projektről, valamint a tervezett eljárás részleteiről bővebb információt a https://medixcro.com oldalon olvashatnak.

Projektazonosító: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00017

További információ kérhető:
Dr. Tóth E Béla ügyvezető
Email: medix@medix.hu
Tel: 06-20-9429916